Een vloerkleed voor binnen en buiten

Een vloerkleed is al jarenlang een zeer populaire accessoire in het interieur. Het heeft ook nogal wat voordelen.

Eenheid

Je kan bijvoorbeeld de ruimtes optisch afbakenen. Als je de meubelen op het kleed zet ontstaat er een eenheid. Als je alles los in de ruimte hebt staan voelt het erg rommelig.

Basis

Een vloerkleed is erg decoratief. Door de kleuren uit het interieur in het kleed terug te laten komen ontstaat er eenheid in je interieur. Het kan ook je uitgangsbasis worden voor het bepalen van de sfeer in je interieur.

Geluid

De basismaterialen bestaan tegenwoordige uit harde materialen. Hierdoor ontstaat het probleem van galm in huis. Een vloerkleed kan dit voor een gedeelte opvangen.

Warmte

De vezels van een vloerkleed hebben een isolerende functie waardoor warmte in je huis langer wordt vastgehouden. Daarnaast oogt een vloerkleed ook nog eens warm.

Buiten

En wat ik zelf super leuk vind zijn de vloerkleden welke tegenwoordig speciaal voor buiten zijn ontworpen. Een buitenkleed is leuk, kleurrijk en sfeervol. Het vloerkleed wat bij de tuinbank ligt bepaald de sfeer met mooie bijpassende kleuren van de matraskussens. De perfecte finishing touch.

Hierbij enkele aanraders:

Vloerkledenloods 

Home Deco

Volero