Wil jij de mogelijkheden van je interieur bespreken, zodat jij zo optimaal mogelijk van je huis kan gaan genieten?

Wil je het totaalplaatje visueel krijgen van de indeling, kleuren, materialen en structuren?

Heb jij heel veel afbeeldingen verzameld waar je blij van wordt en wil je deze vertaald hebben naar je eigen interieur?

Dan ben je bij TYPISCHROOS aan het juiste adres. Samen gaan wij het ontwerpproces in. Dit proces bestaat uit een aantal fases, deze zijn voor de particuliere en zakelijke markt hetzelfde. Door deze fases kan het één niet zonder het ander ontstaan. TYPISCHROOS wil je graag goed van dienst zijn, zodat jij straks volop kan genieten in een fijn thuis.

Omdat je niet elke dag een interieuradviseur uitnodigt kan ik me voorstellen dat je wilt weten hoe we te werk gaan. Hieronder staat hoe een ontwerpproces kan verlopen.

Totaalontwerp – ontvang de handvatten om van je huis, je thuis te creëren

Fase 1 – Het oriëntatiegesprek – 1 ste afspraak

Ik wil je graag eerst leren kennen voordat ik je persoonlijk advies kan geven. Wat is er nodig om je thuis te laten voelen en wat zijn de mogelijkheden in je huis.

Fase 2 – Het visualisatiebord – de 1ste schetsen – 2de afspraak

Allereerst gaan wij je stijl bepalen. Dit wordt vertaald op het visualisatiebord. Hierop zie je in één oogopslag de beoogde sfeer. Aansluitend worden in schetsvorm de mogelijkheden tegen het licht gehouden. Tijdens een 2de afspraak worden deze ontwerpen persoonlijk toegelicht. In een gezamenlijk overleg gaan we toetsen of de wensen en ideeën zijn vertaald in de gestelde doelen, zoals besproken tijdens ons oriëntatiegesprek. Eventuele knelpunten zullen worden besproken.

Fase 3 – Het definitieve ontwerp – 3de afspraak

De input uit ons laatste gesprek wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Hierop worden de adviezen inzichtelijk, de nieuwe indeling, de maatvoering van de ruimte en van de producten, de materialen, kleuren en structuren komen allemaal samen in het definitieve ontwerp.

Een totaalontwerp is inclusief:

+ Kleuradvies – het kleurenpalet geheel afgestemd op het totaalontwerp

+ 3D top aanzicht plattegrond – nieuwe indeling

+ 2x 3D zijaanzichten – om het ontwerp te visualiseren, voordat het wordt uitgevoerd

+ Raambekleding – wat sluit aan bij jouw wensen en eisen en wat is noodzakelijk

+ Vloerbekleding – wat wil je bereiken, wat vraagt je huis en wat is je beoogde budget

+ Lichtplan – lichtbehoefte en functie afgestemd op jouw persoonlijke levensstijl

+ Meubelen – wat zijn de aanbevolen maten, het model en kleur

Het definitieve ontwerp wordt persoonlijk aan je gepresenteerd tijdens een laatste afspraak.

Dit is het meest gangbare verloop met het mooiste eindresultaat waarin alle mogelijkheden tijdens het ontwerpproces zijn besproken en uitgewerkt. Je persoonlijke tarief wordt bepaald nadat ons oriëntatiegesprek heeft plaatsgevonden. Dit is afhankelijk van je wensen, verwachtingen en de ruimtes.

De gemiddelde investering voor een interieur ligt op de € 500,00 per ruimte.

Eén ruimte is gebaseerd op een functie. Bijvoorbeeld de keuken, eetkamer, woonkamer, werkkamer, slaapkamer.

Nu je de handvatten met het ontwerp hebt ontvangen komt de uitvoeringsfase. Als onafhankelijke interieuradviseur geeft TYPISCHROOS je hierin de ruimte om te gaan shoppen bij de partijen waarnaar jou voorkeur uitgaat.

Wil jij begeleiding bij de uitvoering van de ideeën en de aankoop van de geadviseerde producten? Dan gaan we samen de volgende stappen zetten naar de specialisten. Denk hierbij aan de werktekening en uitvoering van de maatwerkkast bij de interieurbouwer of we kijken wat je favoriete winkel kan aanbieden op het gebied van wand-, vloer– en raambekleding wat aansluit bij het ontwerp.

TYPISCHROOS hanteert een uurtarief van € 65,- Dit is inclusief “heel veel aandacht” en 21% btw, exclusief reistijd en kilometervergoeding van € 0,49 p/km vanaf Hengelo OV

Wat mij betreft plannen we onze afspraken in het weekend. Wel zo makkelijk, toch?!

Geef mij carte blanche dan kan jij de komende jaren écht gaan genieten in je thuis.