2 Jaar gelden hebben wij samen gewerkt aan onderstaand project. De opdrachtgevers hadden een wens om hun huis om te zetten naar een praktisch familiehuis. De wensen waren een rustige omgeving, helder en ruimtelijk met natuurlijke tinten. Als je kinderen hebt wil je ook dat ze lekker kunnen spelen in huis. Maar als ze dan liggen te slapen en jij je rustmomentje krijgt is het fijn dat je niet meer tegen het speelgoed aan hoeft te kijken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat het speelgoed uit het zicht is. Dit hebben we opgelost met een opruimzitbank (is geen bestaand woord hé 😉 maar het omvat wel het ontwerp.) Door een eerdere verbouwing hadden we twee koven in de ruimte staan. Door deze juist bij de inrichting te betrekken worden het functionele objecten in plaats van “sta in de weg”  De TV hebben we op 1 van de koven opgehangen. Houdt je de vloer mooi vrij en je hebt geen extra tv meubel nodig. Dit is een manier om ruimte te creëren.

De verhuizing

Naar 2 jaar van deze inrichting te hebben genoten, gaan ze verhuizen naar een grotere woning. Hiervoor hebben ze ook TYPISCHROOS gevraagd om mee te denken om van deze nieuwe woning een echt thuis te maken. Een doordacht plan sluit feilloos aan bij je persoonlijke levensstijl. Door vroegtijdig met een goed plan bezig te gaan voorkom je de nodige stress.

We konden het visualisatiebord van de vorige keer gebruiken. Deze sluit nog feilloos aan bij de wensen. Het blijven groene mensjes. Met een kleurenpalet van verschillende kleuren groen als accentkleur hebben we ervoor gekozen om de basis neutraal te houden. De nieuwe woning bood zoveel mogelijkheden. Deze zijn allereerst allemaal doorgesproken. Uiteindelijk zijn we bij een indeling uitgekomen welke past bij een jong gezin. Het “actieve” gedeelte, keuken, eettafel, speelhoek heeft de grootste ruimte gekregen. Daarbij is aan de voorkant de meeste lichtinval. Het “passieve” gedeelte heeft niet veel ruimte nodig. Met bankhangen zit je voornamelijk. Deze wensen zijn omgezet naar een ontwerp waarover de opdrachtgevers nu super blij mee zijn. dat wordt de komende jaren volop genieten in het nieuwe thuis.

Leuk om de reactie van de opdrachtgevers even te lezen: Omdat we gaan verhuizen en daar ons interieur in één keer goed willen doen hebben we Roos voor de tweede keer ingeschakeld om met ons mee te denken. De eerste keer was voor ons al een fijne samenwerking, maar deze tweede keer heeft Roos onze verwachtingen echt weten te overtreffen. Het plaatsen van de keuken in de huidige woonkamer, waardoor het huis, voor ons, beter tot zijn recht komt, is een idee die wij anders zelf nooit hadden bedacht. Roos heel erg bedankt voor je enthousiasme, praktische ideeën en bovenal het luisteren naar onze wensen en ideeën.