De eerste plek waar de meeste mensen een lamp ophangen, is boven de eettafel…Dit is dan ook vaak de plek waar gewerkt, gegeten, geknutseld ect wordt. Dus daar hang je in ieder geval een lichtbron op.

Maar welke type lampen passen het beste bij jouw eettafel. Eén van de aspecten waar je op gaat letten is de vorm van de tafel en de hoeveelheid zitplaatsen. Het is belangrijk dat je in verhouding blijft. Dus bij een kleine ronde tafel wordt 1 grote lamp too much. Maar bij een grote ronde tafel is één grote kap juist weer mooi. En je hoeft niet altijd te werken met 1 kap. Het kan ook een groepje met lampen zijn. Hang een groepje lampen bij een rechthoekige tafel op 1 lijn, in plaats van gecentreerd in het midden. Hierdoor betrek je de gehele tafel erbij, valt overal het licht op en lijkt de tafel nog breder.

Maar de verhouding van een goede tafelverlichting is niet het enige waar je op moet letten. Eerder hing men veelal een dichte kap boven de eettafel. Je krijgt hiermee alleen een direct lichtpunt naar beneden op de tafel. De omgeving boven de kap valt in het donker. En bij een te harde lichtbron wordt het echt een harde licht plek. Als de bovenkant van de kap ook open is, schijnt het licht door naar het plafond. Hierdoor verhoog je optisch de hoogte van het plafond. Je kan ook kiezen om een transparante lampenkap(pen) boven de eettafel te hangen. Hiermee verspreidt het licht zich meer over de gehele ruimte. Als je voor meerder lampen kiest creëer je een speels effect en verlicht je meerdere delen  van de ruimte en de tafel.

Vind jij het lastig om de juiste keuze te maken? →→→→ Just contact me

 

Photocredits: Pinterest