Wat een eyecather in huis deze Kakelugn, de Zweedse tegelkachel. In het Duits wordt het de Kachelofen genoemd en in het Nederlands is het een tegelkachel. Kachel in het Duits betekent tegel.

Nieuw op de Nederlandse markt: authentieke Zweedse Tegelkachels van Gabriel Keramik. Het voordeel van deze kachel? Door een traditioneel systeem – gebaseerd op 5 kanalen die door de kachel lopen – geven de rookgassen van het houtvuur zeer veel warmte af aan de Tegelkachel. Omdat de kachel de warmte heel geleidelijk afgeeft kunt u tot wel 24 uur genieten van een heerlijke stralingswarmte.

Zoals de Zweden zeggen: Harligt varmanda! “genieten van het vlammenspel”

EN15250

De Tegelkachels van Gabriel Keramik zijn getest volgens EN 15250. Aan de hand van deze test is het rendement van de kachel vastgesteld op 92,4%. Wat dit voor u betekent? Tegelkachels van Gabriel Keramik ogen niet alleen zeer fraai, maar maken ook goed gebruik van de opgeslagen zonne-energie in het brandhout. Daarnaast voldoen de Tegelkachels van Gabriel Keramik al aan de strenge eisen die al in Oostenrijk en Duitsland voor accumulerende houtkachels gelden. En ook naar verwachting in de toekomst voor Nederland gaan gelden.
Duurzame warmte die geleverd wordt door hernieuwbare grondstoffen (o.a. hout) wordt steeds belangrijker. Fossiele brandstoffen (olie, gas, steenkool e.d.) raken op en zorgen voor CO2 uitstoot. Hout is een uitstekende opslag van zonne-energie en – gestookt in een accumulerende houtkachel – CO2 neutraal.

Eigenschappen tegelkachels

De verbrandingstechniek van tegelkachels doet niet onder voor die van speksteenkachels.
Ook geven ze dezelfde heerlijke stralingswarmte. Op het gebied van milieu en gezondheid zijn de tegelkachels vergelijkbaar met speksteenkachels.

bron: Piet de Vries De Vries Tegelkachels