Eenvoud in de tuin geeft rust

Persoonlijk heb ik dus de drang om buiten te zijn als het mooi weer is. En als ik iets een heerlijke plek vind om mij terug te trekken en tot rust te komen is het wel de tuin. Nu vind ik ook best veel stijlen erg leuk. Dus welke kant ga ik dan op… Ik ga dan kijken bij welke sfeer ik mij echt goed bij voel, waar word ik blij van. Dan moet ik voor mezelf concluderen dat de eenvoud in een tuin mijn voorkeur heeft. En eenvoud is niet alleen een tuin waar niks in staat. Maar hetgeen wat je gaat gebruiken is goed. De kleuren zijn op elkaar afgestemd en het materiaal geeft al de sfeer weer. Eenvoud heeft voor mij ook uit praktisch oogpunt de voorkeur. Vlot neergezet en opgeruimd. Ook handig als je moet vegen. Gemak dient de mens 😉

Heb jij met het inrichten van een tuin dezelfde keuze stress als bij je interieur. Er zijn ook zoveel mooie stijlen te creëren. En er wordt, uiteraard ook steeds weer iets nieuw op de markt gebracht. Pak het stap voor stap aan. Ga voelen welke sfeer bij jou levensstijl aansluit. En zet niet zomaar het standaard werk neer omdat je dat bij iedereen ziet staan. Maar kijk hoe jij wilt leven. Mag je graag bankhangen, plaats dan een grote comfortabele tuinbank. Werk en gebruik je veelvuldig een tafel en heb je veel ruimte nodig op de tafel, focus je dan op een goede actieve zitgelegenheid.

De 1ste stap is het maken van een sfeerboard. Ga bijvoorbeeld eens scrollen op Pinterest en pin alles waar je blij van wordt. Je zult zien dat je onbewust al een bepaalde voorkeur hebt. Als je een bord vol gepind hebt ga je er nog selectieve naar kiezen. Waarbij maakt je hart een blij sprongetje. Door de rest te deleten, ga je zien wat heel persoonlijk bij jou past. 

Vind je het lastig om de volgende stappen te zetten? Wees zo vrij om contact op te nemen met TYPISCHROOS. Ik denk graag met je mee. 

CONTACT