Loading...
Projecten2018-12-03T17:20:58+00:00

Ontwerp proces projecten

Een goed ontwerp met een doordacht plan, maakt van je huis je thuis. Deze investering levert zoveel op. Het geeft je ook een rustig gevoel doordat je het overzicht hebt en je voorkomt miskopen. Elke interieur verdient persoonlijke aandacht. De ontwerpen zijn gebaseerd op rust, balans, ritme en symmetrie.

 TYPISCHROOS kijkt naar waar jij behoefte aan hebt.

Kantoorinrichting

Niek van Markant Internet en Tom van Websiteaanbieder hebben TYPISCHROOS benaderd om eens mee te denken bij de inrichting van het kantoor. Aan de basis van het kantoor kan niet gesleuteld worden aangezien deze ruimte wordt gehuurd. Maar wat dan je dan wel doen om de sfeer van de bedrijven terug te laten komen in de inrichting. Hiervoor heeft allereerst een orientatiegsprek plaats gevonden. Tijdens dit gesprek hoor ik de wensen en de eisen.

Dit alles wordt samengevat en visueel gemaakt. Met dit ontwerp en de shoppinglist kunnen de mannen zelf aan de slag op stapsgewijs het kantoor te creëren welke naadloos bij hun visie en missie aansluit.

En hoe heerlijk als het ontwerp positief en enthousiast voor het nieuwe kantoor wordt ontvangen.

Verbouwing nieuwe woning

Via via kwamen deze opdrachtgevers bij TYPISCHROOS terecht. Ze gaan een huis kopen, maar deze is zeker niet instap klaar. Na ons orientatiegsprek kon ik aan het werk gaan met de wensen en eisen om van dit huis een thuis voor ze te gaan creëren.

Ze gaven aan dat koken een grote rol speelt in de vrije tijd. Ze houden van koken maar willen ook graag veel mensen hiervan mee laten genieten. Dus de focus komt op een grote, praktische, gezellige keuken te liggen. Uiteraard moet hier een knots van een tafel bij aansluiten. Door een uitbouw aan de achterzijde te plaatsen ontstaat er heel veel extra ruimte. Maar dan krijg je tevens een hele lange muur. Het is belangrijk dat deze muur een break krijgt. Nu moeten er ook meerdere functies worden toegevoegd. Ze willen graag een ruimte voor de kindjes om te spelen, een werkplek, veel opbergruimte, een whisky hoek, een haard in de kamer en in de keuken en absoluut een heerlijke hoekbank.

Productstyling en productfotografie

Ook voor productstyling en productfotografie ben je bij TYPISCHROOS aan het juiste adres.

Leverancier CUBIQZ van dé originele kartonnen meubelen, heeft mij gevraagd om mee te werken aan een fotoshoot van de producten. De productstyling en productfotografie zijn uitgevoerd door TYPISCHROOS uitgevoerd. Als locatie is gekozen voor villa Stadshuys 053 te Enschede. Voor de styling zijn de typische TR WOON producten ingezet. Deze zijn neutraal, gemaakt van pure materialen met een warme uitstraling. Hiermee krijgen de producten van CUBIQZ de volledige aandacht. Door goed overleg is het eindresultaat volgens verwachting. De foto’s worden opgeleverd in een hoge resolutie. Zo kan men deze inzetten voor verschillende doeleinden.

Aankoop gedateerde woning 1930

Voor dit project schakelde de opdrachtgevers TYPISCHROOS omdat ze een geweldige woning uit de jaren 1930 hebben gekocht, maar alles was gedateerd. De vraag was “hoe maak we hier nu ons thuis van, welke past bij onze levensstijl?”

Aangezien ze uit Amsterdam komen, kunnen we niet direct op locatie afspreken. Na een 1ste oriëntatiegesprek voelde het voor beide partijen goed om de samenwerking met elkaar aan te gaan. Allereerst heb ik een totaalplan ontworpen om dit als brainstormsessie te kunnen gebruiken. Met dit plan konden we de diepte in om nader tot een goede stijl/sfeer te komen. Het eindresultaat is verbluffend.

Totaaladvies nieuwbouwproject Hengelo

Eind 2017 werd ik online gevonden door Marjo en Wijnand. Na een kennismaking voelde beide partijen aan dat we een mooie samenwerking aan konden gaan, voor de nieuw te bouwen woning in Hengelo. Enkele kernwoorden werden direct duidelijk. Het moet zeker praktisch zijn, neutraal maar zeker warmte uitstralen. Hiermee zijn we aan de slag gegaan. Wat in deze fase belangrijk is, zijn vooral de materialen en kleuren afgestemd op de wensen en het exterieur. Door verschillende mogelijkheden visueel te maken en deze uitvoerig te bespreken zijn we tot een verrassend ontwerp gekomen. Verrassend in de zin van, anders waren het toch de standaard materialen en kleuren geworden. Zoals bijvoorbeeld de taatsdeuren. deze zijn over het algemeen in het zwart. Maar waarom zou je ook zwart gebruiken terwijl je verder niks in het zwart hebt omdat je die kleur te zwaar vind. Dat vind ik nu het mooie aan mijn werk. Ik zet je aan het denken en daardoor maak je de juiste beslissingen.

Totaaladvies verbouwing boerderij Enschede

Begin het jaar 2017 werd TYPISCHROOS benaderd door Frank en Marjolijn. Ze hadden een oude boerderij op het oog om te gaan kopen. De 1ste bezichtiging was al geweest. Doordat de boerderij zo gedateerd was, zagen ze niet alle mogelijkheden. Hiervoor hebben ze TYPISCHROOS ingeschakeld. Gewapend met een 2tal moodboards vol ideeën om het visueel te maken, hebben we de 2de bezichtiging gezamelijk gedaan. Dit heeft ze ertoe geleid dat ze tot de koop zijn overgegaan.

Nadat alles met de aankoop van de woning was geregeld, hebben ze weer contact opgenomen om de plannen uit te gaan werken. Er is een Moodboard de Luxe opgezet en de 1ste ontwerpen zijn op 2D en 3D uitgewerkt. De keuken was wegdrukt in een klein hoekje. Deze is verlengd door het keukenblad om de hoek van de living door te laten lopen. Het mooie hiervan is dan ook dat de keuken meer als meubelstuk wordt gezien.

Een 2de optie was om de keuken in zijn geheel te verplaatsen naar de dragende muur welke de living opdeelt. Hiermee moesten wel alle leidingen omgelegd worden. Doordat ze hierover zo enthousiast waren is dit plan verder uitgewerkt. Hierdoor worden alle ruimtes met elkaar verbonden en gebruik je het gehele woonoppervlakte optimaal.

Dit plan is uitgewerkt. TYPISCHROOS heeft de opdrachtgevers in contact gebracht met de interieurbouwer. Deze heeft vervolgens de uitvoering van het ontwerp op zich genomen. het eindresultaat is echt fantastisch en sluit naadloos aan bij de wensen en de eisen van de nieuwe trotse bewoners.

Inrichtingsadvies Borne

Aan het einde van het jaar 2017 heeft de familie contact gezocht met TYPISCHROOS. Via via werden ze getipt dat TYPISCHROOS goed advies zou kunnen geven voor de kamer met de haard. Dit is eigenlijk de meest centrale plek in huis waar men in alle rust met elkaar kan socializen. Maar bij dit geweldig ingerichte huis uit de oude jaren, welke heel eigentijds is ingericht bleef juist deze ruimte onbenut. Dat is natuurlijk zonde. TYPISCHROOS heeft een plan gemaakt voor een nieuwe indeling. Daarbij is gekeken naar de mogelijkheden, welke kleuren en materialen geven de ruimte meerwaarde. Met een niet al te makkelijke ruimte is het super handig dat je dan nieuwe meubelen aanschaft welke perfect in de ruimte passen qua maat. Het 1ste plan sloot perfect aan bij de wensen van de vrouw des huizes.

Maar nadat de presentatie live was besproken, bleek dat de heer des huizes zich niet geheel kon vinden in het plan. Het 2de gesprek heeft dan ook plaatsgevonden met de opdrachtgevers samen. Door met enkele aanpassingen te werken en vooral de kleur groen iets te minderen, werd het 2de plan wel goed ontvangen door beide partijen.

Stylingadvies Bornerbroek

In januari heeft Lotte contact opgenomen met TYPISCHROOS. Ze hebben onlangs een geweldig huis gebouwd. De basis is heel rustig gehouden. Het voordeel van een neutrale basis is dat je in principe iedere sfeer later kan toepassen. Ze weten best goed wat ze mooi vinden en wat niet. Maar om de juiste keuze’s te maken bij de aanschaf van de producten was toch nog lastig. Hiermee kon TYPISCHROOS ze goed van dienst zijn. Ze hebben een moodboard ontvangen waar de sfeer in gevangen is. Vervolgens zijn de tip&trucs en de adviezen geplaatst op de plattegrond. Bij een 2de werktekening zijn de producten op de plek getoond en er zijn nog extra alternatieven gegeven. Dit alles is persoonlijk toegelicht en gepresenteerd op een bord. Los hiervan hebben ze een digitale shoppinglist ontvangen waarmee ze met 1 klik de geadviseerde producten kunnen gaan shoppen. Op deze manier kunnen ze heel gericht gaan shoppen.

✔Chique ✔Industrieel ✔Warmte

Nieuwbouw Hellendoorn

In het voorjaar van 2017 hebben Berry en Brigitte TYPISCHROOS benaderd om mee te denken met het interieur van de nieuw te bouwen woning. Deze wordt gebouwd in een strakke moderne stijl met veel donkere maar pure materialen. In eerste instantie hebben we een interieurontwerp gemaakt voor de living en de keuken. In het eerste voorstel is een opzet gemaakt van een blauwe en een groen accentkleur. Hiervan hebben de opdrachtgever de voorkeur gegeven voor de blauwe accentkleur. Vervolgens zijn we dit ontwerp gaan finetunen.

Later in het jaar werd TYPISCHROOS opnieuw benaderd om ook mee te denken bij het materiaal en kleurgebruik in de vide, hal, corridor, slaapkamer, toilet en badkamer.

Dit alles heeft tot een geweldig ontwerp geleid waarbij voor de opdrachtgevers een goede basis is gelegd bij het maken van de vele keuzes als je een huis gaat bouwen.

Kantoor Makelaars Borne

Dit was met recht een spoedopdracht. Ze belde mij op een vrijdag dat op de dinsdag de schilder bij haar op kantoor aan het werk zou gaan. In eerste instantie hadden ze gekozen voor witte muren. Maar daar kwamen ze op het laatst op terug. In de indeling is niks veranderd aangezien deze gewoon goed was. De wens was om te moderniseren met kleuren, meubelen en verlichting. Samen met  zijn we tot een modern en fris ontwerp gekomen.

✔ vrouwelijk ✔modern ✔huiselijk  ✔fris

Lievelingskleur RAL 9010 in Geesteren

Wat als je lievelingskleur RAL 9010 is en je wilt toch een gezellige sfeervolle woning!? Ook dan kan TYPISCHROOS je van dienst zijn. Deze opdrachtgever nam in eerste instantie contact op om samen door de nieuwe woning te lopen voor kleuradvies. Om ze eerst te leren kennen en om te horen wat hun wensen en eisen zijn, hebben we eerst een uurtje ingepland om zo meer te kunnen horen over de verwachtingen van het nieuwe thuis. Op deze manier kan ik horen waar je echt behoefte aan hebt en wat je levensstijl is.

Na dit gesprekje ontdekte we dat haar lievelingskleur RAL 9010 is. Wit, witter witst dus 😉 Maar hoe kan je dan een gezellig thuis creëren? Het belangrijkste is om als tegenprestatie, voor het harde koele wit warme materialen te gebruiken. Een belangrijke stelregel is balans. Dat betekent, combineer harde kleuren en materialen met zachte materialen en kleuren.

We hebben het plan voor kleuradvies ter plekke omgegooid en zijn overgegaan op een voorstel waar de indeling visueel wordt gemaakt en tips en trucs qua styling. Ze hebben 1 enorm lange wand. Dit kan ongezellig voelen. Het advies is om de wand te laten breken met verschillende “functies” Decoratie, opbergen en het eet/werk gedeelte.

De kernwoorden zijn ✔ stylisch ✔stoer ✔rust

Verbouwing woning Nijverdal

In de maand oktober werd TYPISCHROOS benaderd door Jeannet en Peter. Ze hadden mijn werk gezien bij Kinderdagverblijf Mickey. Naar aanleiding hiervan dachten ze “als ze dit kan, dan kan ze ons ook van dienst zijn om van het huis ons thuis te creëren.

De woning heeft een schrootjes plafond en een schuin dak. Tevens is één muur van schoon metselwerk. In eerste instantie wordt gekeken om dit schoon metselwerk te behouden, want als het eenmaal geschilderd is ben je het kwijt. Er wordt besloten, in verband met de onrust die het geeft om de muur toch glad te maken. De schrootjes blijven wel behouden, maar de kleur wordt afgestemd op het geheel dit geeft een warm sfeertje en door het hoge plafond gaat het niet ten koste van het ruimtelijke gevoel. Alle wensen zijn samengevoegd in een totaalplaatje. Op de hoge wand is in de oude situatie een haard en een kast verwerkt. Het zijn nu losse objecten en vormen niet een één geheel. Daarom is er gekozen voor een wandmeubel waar de haard en de tv in verwerkt zijn. Dit geeft ook een opberg mogelijkheid voor de boeken.

Tijdens de verbouwing werd TYPISCHROOS opnieuw benaderd. Tijdens het sloopwerk begon men te twijfelen. Op dat moment zijn we opnieuw gaan brainstormen en is er een 3D schets gemaakt om zo het geheel visueel te krijgen.

✔gezellig ✔ warme materialen ✔ hout ✔ beetje retro

Inloopkast Hengelo

In de zomer van 2017 is TYPISCHROOS benaderd door deze opdrachtgever. De wens was om voor moeders een fijne inloopkast te creëren. Ondertussen waren ze al een jaar bezig geweest, maar  ze kwamen er samen niet uit. TYPISCHROOS is voor ze aan het werk gegaan door een ontwerp te maken. Dit ontwerp werd aangevuld met schetsen en sfeerafbeeldingen. Voor de uitvoering hebben wij AR Maatwerk ingeschakeld. Door de fijne samenwerking met alle partijen is het een geweldig mooi resultaat geworden. Met alleen maar tevreden partijen.

En zeg nu zelf “welke vrouw wil nu niet zo’n inloopkast” Als jij dit ook wilt… → Just contact me

✔stijlvol ✔ praktisch ✔maatwerk voor lastige hoeken en wanden

Nieuwbouw ontwerp Zeewolde

TYPISCHROOS mocht in het voorjaar van het  jaar 2016 de familie helpen bij de verkoop van de woning in Zeewolde. Met enkele maanden is deze woning vervolgens verkocht. Hierdoor kon men lekker vlot verder met de plannen voor een nieuwbouwwoning in Ede. Doordat ze de samenwerking als zeer prettig hebben ervaren is TYPISCHROOS gevraagd om mee te denken met de nieuwbouwplannen afgestemd op hun persoonlijk levensstijl. Tijdens het ontwerpproces ontstonden er zoveel mogelijkheden, dat ervoor is gekozen om deze allemaal visueel zichtbaar te maken. Op deze manier kan je alle ideeën samenvatten en tot één perfect ontwerp komen.

✔ groot gezin ✔ huiselijk ✔ rust ✔ ruimte voor ouders, pubers en jonge kids ✔ natuurlijke materialen ✔ haard zichtbaar van diverse kanten ✔ kleuradvies

Interieur sluit niet aan bij exterieur Enschede

Deze lieve opdrachtgever had ervoor gekozen om zijn vrouw een cadeaubon van TYPISCHROOS voor de verjaardag te geven. De wens was om eindelijk het nieuwe huis als een thuis te laten voelen. De ruimte voelde te groot en gaf geen prettig gevoel. Daarbij miste het de aansluiting met het exterieur als notariswoning. TPISCHROOS heeft een ontwerp gemaakt van fake on-suite. De deuren kwamen er niet in om de ruimtes wel met elkaar te laten verbinden. Er is voor gekozen om de zijkant te voorzien van paneelplaten. Dit versterkt het gevoel van de jaren 30 bouwstijl.

✔ Interieur en exterieur één geheel ✔ kleuradvies ✔ passend bij bestaande meubelen ✔ ruimte voor de kids ✔ nieuwe indeling

Bestaande bouw in Aadorp

Tijdens ons eerste gesprek, in de zomer van 2017  hoorde ik dat deze opdrachtgevers een goede kijk hadden op wat ze wel of niet mooi vinden. Maar er waren ook direct wel heel veel stijlen die men mooi vindt. Hoe ga je dan keuzes maken. TYPISCHROOS heeft tijdens het oriëntatiegesprek eerst geluisterd naar de wensen en de eisen. Deze zijn vervolgens samen gekomen in een totaalplaatje op een Moodboard De Luxe. Hierop is het kleuradvies gegeven passend bij het in,- en exterieur. De kleuren moesten de bestaande vloer wel opfrissen, want deze vloer zou niet hun eerste keuze zijn geweest. Maar om de eerste kosten laag te houden is deze wel blijven liggen. Volgend jaar wordt de nieuwe keuken geplaatst. TYPISCHROOS heeft een opstelling voor de keuken ontworpen die overloopt met een groot werkblad naar de living. Door de verlenging van dit werkblad betrek je de keuken en de eetruimte bij elkaar. Dit maakt het tot een samenhangend geheel.

✔ kleuradvies ✔indeling ✔ nieuwe keukenopstelling ✔ werkplek in living ✔ passend bij bestaande vloer en meubelen

Kinderdagverblijf Mickey in Hengelo

Begin van het jaar 2017 ontmoette in Manja Haze van kinderdagverblijf Mickey. Ze ging met haar kinderopvang verhuizen naar een veel groter pand. Het idee hoe het pand moest gaan voelen was voor Manja heel duidelijk. Ze heeft TYPISCHROOS gevraagd om de rechterhand te zijn bij de inrichting van het nieuwe pand. Kinderdagverblijf Mickey is een unieke kinderopvang met pedagogisch hoge kwaliteit. Zij staan voor kwaliteit! Kinderen ervaren en beleven bij ons volop met al hun zintuigen. Bij hun behoeften en ontwikkeling in zelfstandigheid worden ze liefdevol en deskundig begeleid. Naar maanden van verbouwen werd een geweldige kinderopvang geopend die uniek is in Hengelo.

✔ huiselijk  ✔ Montessori  ✔ knusse ruimtes  ✔ rust ✔ ruimte ✔ uitdagende leer/speelomgeving